Pui umplut cu alune
PrinteazaO reteta savuroasa de Pui umplut cu alune din: unt, ceapa verde, patrunjel, alune, coaja de paine, condiment, oua, sare, lapte, piper si pui.
- 50 g unt
- 120 g ceapa verde
- 3 linguri patrunjel tocat
- 70 g alune
- coaja de la 2 felii de paine
- 1 praf condiment din legume deshidratate
- 2 oua
- sare
- 50 ml lapte
- 1/2 lingurita piper
in plus:
- 1 pui mare (circa 2 kg)
- sare
- 50 g unt topit
Mod de preparare:
Se topeşte untul; se căleşte ceapa tocată; se lasă la răcit. Se amestecă cu pătrunjelul tocat, alunele tocate grosier şi coaja de pâine tăiată bucăţele. Se adaugă condiment din legume, sare şi piper, ouă şi lapte; se amestecă până se obţine o umplutură groasă.
Se curăţă puiul, se spală şi se umple cu amestecul preparat; se închide cu scobitori. Se aşază într-o tavă, se unge cu unt, se sărează, se acoperă şi se coace cca 1 oră în cuptorul încins la 190 °C. In timpul coacerii, puiul se unge cu sos din tava si se stropeste cu apa fierbinte.
Dupa 1 ora, se scoate capacul de pe tavă şi temperatura din cuptor se reduce la 170 °C. Se mai coace puiul 30 min., pentru a face crustă crocantă. Se adaugă restul de unt în sos şi se serveşte puiul cu cartofi la cuptor.
Pui umplut cu alune
Pofta buna!
O sa icnerc si eu puiul cu alune