Pui umplut cu alune

Printeaza

O reteta savuroasa de Pui umplut cu alune din: unt, ceapa verde, patrunjel, alune, coaja de paine, condiment, oua, sare, lapte, piper si pui.

Ingrediente:

  • 50 g unt
  • 120 g ceapa verde
  • 3 linguri patrunjel tocat
  • 70 g alune
  • coaja de la 2 felii de paine
  • 1 praf condiment din legume deshidratate
  • 2 oua
  • sare
  • 50 ml lapte
  • 1/2 lingurita piper

in plus:

  • 1 pui mare (circa 2 kg)
  • sare
  • 50 g unt topit

 

Mod de preparare:

Se topeşte untul; se căleşte ceapa tocată; se lasă la răcit. Se amestecă cu pătrunjelul tocat, alunele tocate grosier şi coaja de pâine tăiată bucăţele. Se adaugă condiment din legume, sare şi piper, ouă şi lapte; se amestecă până se obţine o umplutură groasă.

Se curăţă puiul, se spală şi se umple cu amestecul preparat; se închide cu scobitori. Se aşază într-o tavă, se unge cu unt, se sărează, se acoperă şi se coace cca 1 oră în cuptorul încins la 190 °C. In timpul coacerii, puiul se unge cu sos din tava si se stropeste cu apa fierbinte.

Dupa 1 ora, se scoate capacul de pe tavă şi tempera­tura din cuptor se reduce la 170 °C. Se mai coace puiul 30 min., pentru a face crustă cro­cantă. Se adaugă restul de unt în sos şi se serveşte puiul cu cartofi la cuptor.

Pui umplut cu alune

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. O sa icnerc si eu puiul cu alune

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.