Penne cu Sos Alb și Costiță Afumată – o rețetă clasică si plină de gust, care combină textura cremoasă a sosului alb cu aroma bogată a costiței afumate. Această mâncare este perfectă pentru o cină rapidă în timpul săptămânii, dar și suficient de impresionantă pentru a fi servită în cadrul unor ocazii speciale. Pregătirea ingredientelor: […]
Pui umplut cu bacon si usturoi
PrinteazaPui umplut cu bacon si usturoi din: pui, unt, lamaie, cartofi, morcovi, ceapa, usturoi, bacon, sare, piper, ulei.
Ingrediente:
- 1 pui
- 3 linguri cu unt
- coaja rasă de la o lămâie
- 5-6 cartofi
- 2 morcovi
- 2 fire de ceapă verde
- 2 fire de usturoi verde
- 1 linguriţă cu rozmarin
- 100 g bacon sau şuncă
- sare
- piper
- ulei
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Pui umplut cu bacon si usturoi: Fierbe cartofii în coajă, morcovii întregi, dar numai pe jumătate. Taie cartofii în jumătăţi, scobeşte-i şi pune-i în tavă cu un pic de unt, câteva feliuţe de şuncă, sare şi piper.
Dă-i la cuptor zece minute.
Amestecă 2 linguri cu unt cu coajă de lămâie rasă mărunt şi pătrunjel verde tocat şi umple-l pe sub piele, freacă-l cu sare şi piper.
Amestecă acum restul de unt cu puţin pătrunjel verde, ceapa şi usturoiul tăiate mărunt, scobitura de cartof, morcovii tăiaţi în cubuleţe, feliuţe de şuncă, sare şi piper negru măcinat după gust.
Umple puiul cu compoziţia pregătită, leagă-i picioarele şi prinde pielea în dreptul târtiţei ca să nu iasă umplutura.
Aşază puiul peste cartofii din tavă, toarnă puţin ulei deasupra şi dă la cuptor, cu cratiţă cu apă dedesubt, 50 de minute.
Pofta buna!
Penne cu Sos Alb și Costiță Afumată