Pui umplut cu cartofi si salvie
PrinteazaPui umplut cu cartofi si salvie din: cartofi, sare de mare, piper negru, pui, salvie, cimbru sau rozmarin proaspăt, ulei de măsline, usturoi, bacon cu striuri (crud-uscat), vin alb.
Ingrediente:
- 455 g cartofi, decojiţi şi tăiaţi în sferturi
- sare de mare si piper negru proaspăt măcinat
- 4 pui tineri
- 1 mârfă de salvie, cimbru sau rozmarin proaspăt (toate sunt potrivite)
- ulei de măsline
- circa 12 căţei de usturoi
- 12 felii de bacon cu striuri, crud-uscat
- 1 pahar de vin alb
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul şi o tavă pentru copt de mărime adecvată, la 220°C/treapta 7 la cel pe gaz.
Fierbeţi cartofii în apă cu sare până când sunt aproape făcuţi. Scurgeţi-i şi lăsaţi-i la răcit, apoi puneţi-i într-un castron.
Indepărtaţi grăsimea din carcasa fiecărui pui, dacă e cazul.
Spălaţi apoi puii şi zvântaţi carnea cu ajutorul unui şervet de hârtie.
Asezonaţi cartofii cu sare şi piper negru proaspăt măcinat, presăraţi peste ei verdeţurile rupte în bucăţi şi turnaţi suficient ulei de măsline cât să-i acopere cu un strat subţire, apoi amestecaţi.
Impănaţi puii cu jumătate din cantitatea de cartofi astfel pregătiţi.
Puneţi puii în tava încinsă, adăugând usturoiul şi restul cartofilor, şi introduceţi totul în cuptorul preîncălzit, lăsând să se coacă timp de 30 de minute.
După acest interval, puii ar trebui să fie la fel de chipeşi precum inventatorul acestei reţete, iar pielea lor ar trebui să fi devenit rumenă şi crocantă.
Acum, aşezaţi la întâmplare feliile de bacon peste carcasele puilor. Mai coaceţi încă 15 minute.
Scoateţi puii din cuptor. Luaţi-i din tavă şi lăsaţi-i să se răcească 5 minute, vreme în care preparaţi puţin sos. în mod normal, eu scot din tavă cât mai multă grăsime înainte de a o aşeza pe flacără, la foc mic.
Turnaţi în vas un pahar de vin alb.
In continuare, fierbeţi compoziţia, răzuind şi introducând în sos resturile gustoase de pe marginea- tăvii.
Lăsaţi sosul să fiarbă câteva minute. Nu veţi obţine o compoziţie groasă, consistentă, ci doar una subţire şi gustoasă.
Garnisit cu verdeţuri — de exemplu, frunze de spanac sau cardon, gătite la abur — şi servit cu cartofii scoşi dinăuntrul puilor, acest fel de mâncare este întotdeauna un deliciu.
Pui umplut cu cartofi si salvie
Pofta buna!