Pui umplut cu cascaval si patrunjel
PrinteazaPui umplut cu cascaval si patrunjel din: piept de pui, pesmet, ouă, faina, boia dulce, sare, ulei, usturoi, pătrujel, unt, suc de lamaie.
Ingrediente:
- 8 bucăţi piept de pui
- 225 g pesmet
- 175 g caşcaval răzuit
- 5 ouă bătute
- 100 g făină
- 1 vârf cuţit boia dulce
- sare
- ulei pentru prăjit
- 4 căţei usturoi
- 2 linguri pătrujel tocat
- 200 g unt
- zeama de la 1/2 lămâie
Mod de preparare:
Pisezi usturoiul. îl pui într-un bol, împreună cu pătrunjelul, untul şi zeama de lămâie şi amesteci bine până când obţii o cremă.
Aşezi fiecare felie de piept de pui pe suprafaţa de gătit şi, cu multă grijă, tai buzunăraşe în’care vei introduce compoziţia cu usturoi.
Intr-un bol, amesteci pesmetul cu caşcavalul, iar în alt recipient, baţi ouăle, în al treilea castron, amesteci făina cu boia si sare. Inmoi pieptul de pui mai întâi în făină, apoi în ou şi la final în pesmet.
Prăjeşti în ulei bucăţile de pui 2-3 minute pe fiecare parte, după care le pui într-o tavă şi le laşi ta cuptor aproximativ 30 de minute. Le serveşti tăiate în felii sau în jumătate.
Pui umplut cu cascaval si patrunjel
Pofta buna!