Pui umplut cu castane

Printeaza

Pui umplut cu castane din: castane, praz, varza, mere, sare, piper, cuisoare, pui, cartofi, supa de legume, nectar, suc de mere.

 

Ingrediente:

  • 150 g castane coapte şi decojite
  • 1 fir praz
  • 300 g varză acră
  • 3 mere acrişoare
  • sare
  • piper
  • 1 vârf cuţit foaie de dafin măcinată
  • 1 vârf de cuţit cuişoare pisate
  • 1 pui (cca. 1 kg)
  • 750 g cartofi
  • 75 ml supă de legume (instant)
  • 4 linguri nectar de mere
  • 2 linguri suc de mere

 

Mod de preparare:

Cuptorul se încinge la 200 °C. Se toacă mărunt castanele. Se spală prazul, se curăţă, se taie rondele. Se toacă varza.

Se spală merele, se taie sferturi, se scot sâmburii şi pulpa se taie felii.

Se amestecă prazul, castanele, varza acră şi merele şi se condimentează cu sare, piper, foaie de dafin şi cuişoare.

Se spală puiul, se şterge şi se condimentează. Pasărea se umple cu amestecul de varză şi se închide.

Se curăţă cartofii, se spală, se taie în opt şi se aşază într-o formă împreună cu restul de varză.

Se
toarnă supa şi 2 linguri nectar de mere şi se lasă să se înăbuşe acoperit 60 minute.

Puiul se unge cu un amestec format din restul de nectar şi sucul de mere şi se mai coace cca 15 minute, fără capac.

Pui umplut cu castane

Pui_umplut_cu_castane

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.