Pui umplut cu ciuperci si sunca
PrinteazaPui umplut cu ciuperci si sunca din: pui, ceapa, ciuperci, unt, chifle, patrunjel, carne de porc, sunca, lapte, sare, piper, nucsoara.
Ingrediente:
- 1 pui
- 1 ceapă
- 300 g ciuperci
- 100g unt
- 4 chifle (200 g)
- 1 mână de pătrunjel
- 80 gcarne de porc
- 100g şuncă
- 2 ouă
- 100 ml lapte
- sare
- piper negru proaspăt măcinat
- nucşoară proaspăt măcinata
Mod de preparare:
Puiul se dezgheaţă, se spală şi se usucă cu un prosop curat. Se sărează bine.
Ceapa se curăţă şi se taie mărunt, ciupercile se spală şi se taie în pătrăţele.
Intr-o tigaie, se topesc 50 g de unt, se prăjeşte uşor ceapa, până devine aurie, se adaugă ciupercile şi se asezonează cu sare şi piper.
Se pune pe foc 10 minute, apoi se lasă la răcit.
Chiflele se taie cubuleţe, se pun într-un castron şi se adaugă ciupercile prăjite, pătrunjelul tăiat mărunt, carnea de porc tăiată, gălbenuşurile şi laptele. Se pun sare, piper şi nucşoară, după gust.
Separat, se bat albuşurile până se întăresc, iar spuma se încorporează în amestecul cu care apoi se umple puiul, fixându-se cu scobitori.
Restul de unt se topeşte într-o tigaie şi apoi se adaugă şunca, prăjindu-se până devine aurie.
Puiul umplut se aşază într-un vas termorezistent, se unge bine cu amestecul din tigaie şi se dă la cuptorul preîncălzit timp de 50 de minute sau până devine auriu, iar carnea – împunsă cu o furculiţă – este moale şi pătrunsă bine.
Pui umplut cu ciuperci si sunca
Pofta buna!