Pui umplut cu cocos
PrinteazaPui umplut cu cocos din: cardamom, seminte de coriandru, iaurt, lapte de cocos, ghimbir, usturoi, pui, ardei, suc de lamaie, dovleac, nuca de cocos.
Ingrediente:
- 20 păstăi de cardamom
- 10 g seminţe de coriandru
- 250 g iaurt
- 1 conservă cu lapte de cocos
- 10 g ghimbir proaspăt, ras
- 4 căţei de usturoi, zdrobiţi
- 10 g coajă rasă de lămâie
- 1 pui întreg
- 6-8 ardei iuţi roşii sau verzi
- 45 ml suc de lămâie sau lime
- coriandru proaspăt, pentru decor
Pentru umplutura:
- 250 g dovleac copt
- 50 g nucă de cocos
Mod de preparare:
Scoate seminţele din păstăile de cardamom şi zdrobeşte-le într-un mojar împreună cu seminţele de coriandru.
Amestecă 50 g iaurt, 50 ml lapte de cocos, condimentele zdrobite, ghimbirul, usturoiul şi coaja de lămâie. Unge puiul cu acest amestec şi lasă-l la rece, la marinat, cel puţin două ore, sau peste noapte.
Pentru umplutură, amestecă dovleacul cu nuca de cocos şi asezonează după gust.
Umple puiul cu acest amestec şi leagă picioarele cu sfoară. Pune puiul într-o tavă.
Amestecă laptele de cocos cu iaurtul rămas şi toarnă totul în tavă.
Foloseşte un cuţit ascuţit pentru a cresta ardeii iuţi la mijloc, dar fără să-i tai prea mult. Pune-i în tavă.
Acoperă cu un capac sau cu folie de aluminiu. Lasă să se coacă în cuptorul încălzit la 180°C, timp de 30 de minute.
Scoate folia şi stropeşte puiul cu sosul din tavă.
Lasă-l să se coacă neacoperit încă 30 de minute, sau până când carnea devine aurie şi s-a pătruns suficient.
Scoate tava şi stropeşte carnea cu suc de lămâie. Asezonează cu sare şi piper.
Serveşte puiul cu sos şi puţină umplutură, decorat cu coriandru proaspăt, alături de o garnitură de orez sau de legume.
Pui umplut cu cocos
Pofta buna!