Pui umplut cu alune
PrinteazaPui umplut cu alune din: pui, bacon, carnaciori, ciuperci, alune, oua, unt, ceapa, vin, coniac, ulei.
- 1 pui cu toate măruntaiele
- 170 g bacon
- 140 g cârnăciori de bere
- 2 ouă
- 200 g ciuperci
- 30 g alune
- 1-2 felii de pâine
- 2 cepe
- 100 g unt
- 150 ml vin
- 100 ml coniac
- 750 supă de pasăre
- 60 ml ulei
- câte 10 g boaia de ardei dulce, cimbrişor şi oregano uscat
- 1/2 legătură pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puiul se unge cu unt topit pe dinăuntru şi pe dinafară; se pudrează cu sare, piper şi se lasă la frigider 3-4 ore.
Se amestecă măruntaiele tocate cu ceapa tocată şi călită în ulei; se adaugă ciupercile tocate, ouăle bătute, pâinea fărâmiţată, condimentele şi verdeaţa. Se modelează chifteluţe rotunde.
Separat se taie baconul felii şi se înfăşoară cârnăciorii. Se umple puiul cu chifteluţe şi cârnăciori. Chif-teluţele care nu au încăput se tăvălesc prin alune şi se prăjesc în ulei.
Se aşază puiul într-o tavă înaltă, unsă, se presară verdeţuri aromate, unt topit, supa de pasăre şi vinul. Se acoperă cu folie de aluminiu şi se lasă la cuptor 2 ore. Se scoate folia, se stropeşte cu sosul din tavă şi se pudrează cu boia de ardei.
Se lasă să se rumenească.
Când este aproape gata, se stropeşte cu coniac şi se mai lasă 15 minute. Se serveşte cu cârnăciorii împachetaţi în bacon şi chifteluţe cu alune crocante.
Pofta buna!