Pui umplut cu branza de capra
PrinteazaPui umplut cu branza de capra din: praz, ceapa, unt, branza de capra, ou, frunzulite de cimbru, patrunjel, chifle, faina, sare, piper, ulei.
- 1 fir de praz
- 1 ceaa
- 60 g unt
- 100 g branza cremoasa de capra
- 1 ou
- 1 lingura frunzulite de cimbru
- 2 linguri patrunjel tocat
- 2 chifle
- 1 pui mijlociu
- 1 lingura faina
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Se curata si se toaca prazul si ceapa. Se incinge untul si se calesc, apoi se iau de pe foc; se inglobeaza branza, oul, verdeata si chiflele tocate. Se paseaza totul, apoi se sareaza si se pipereaza dup gust. Se incinge cuptorul la 180C. Se curata puiul si se indeparteaza grasimea si se indeparteaza grasimea in exces.
Se desprinde pielea de carnea de pe piept si copane. In buzunarul care se face se aşază umplutura de brânză. Restul de umplutură se aşază în burta puiului şi se fixează deschiderea cu scobitori. Se presară sare şi piper peste pui şi se unge cu ulei. Se aşază într-o tavă şi se toarnă 2 dl de apă; se coace puiul cca 30 min.
Se aşază puiul pe o parte, se unge cu zeama din tavă şi se mai coace cca 30 min. Apoi se aşază pe latura cealaltă şi se unge cu restul de sos; se mai coace 30 min. Se aşază pe spate şi se mai lasă 20 min. până se rumeneşte.
Se scoate tava cu puiul din cuptor şi se lasă să se odih¬nească pe un tocător de lemn cca 15 min. Apoi se pune so¬sul pe plită şi se mai adaugă făina, ca să se îngroaşe sosul. Se porţionează carnea şi se serveşte cu sos şi eventual o garnitură de cartofi la cuptor.
Pui umplut cu branza de capra
Pofta buna!