Pui umplut cu ciuperci in vin

Printeaza

Pui umplut cu ciuperci in vin din: pui, orez, ciuperci, ceapa, lamaie, usturoi, vin, unt, ulei, cimbru, sare, piper.

Ingrediente:Pui umplut cu ciuperci in vin

  • 1 pui mare
  • 100 g orez
  • 500 g ciuperci proaspete
  • 2 cepe
  • 1/4 lămâie
  • 2 căpăţâni de usturoi
  • 100 ml vin alb sec
  • 50 g unt
  • ulei
  • cimbru
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Dă puiul cu sare şi piper pe dinafară şi pe dinăuntru. Lasă câteva ciuperci deoparte, restul taie-le felii şi pune-le la călit în ulei încins. Când a scăzut apa lăsată de ciuperci, adaugă ceapa tocată şi căleşte-o până se înmoaie.

Spală orezul şi pune-l peste ceapă şi ciuperci, adaugă jumătate din vin, o cană de apă fierbinte, zeama de lămâie, sare, piper şi cimbru, amestecă, acoperă vasul şi lasă să scadă un pic.

Umple puiul cu orezul cu ciuperci şi prinde pielea cu scobitori sau cu aţă alimentară.

Unge puiul cu puţin unt, aşază-l într-o tavă, pune în jur câteva ciuperci, căpăţânile de usturoi spălate şi tăiate în două transversal, adaugă puţină apă, restul de vin, cimbru, acoperă cu folie, bagă-l în cuptorul încins şi lasă-145 de minute la foc mic.

Scoate folia, unge-l cu unt şi mai lasă-l în cuptor 30 de minute să se rumenească.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.