Pui umplut cu ciuperci in vin
PrinteazaPui umplut cu ciuperci in vin din: pui, orez, ciuperci, ceapa, lamaie, usturoi, vin, unt, ulei, cimbru, sare, piper.
- 1 pui mare
- 100 g orez
- 500 g ciuperci proaspete
- 2 cepe
- 1/4 lămâie
- 2 căpăţâni de usturoi
- 100 ml vin alb sec
- 50 g unt
- ulei
- cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Dă puiul cu sare şi piper pe dinafară şi pe dinăuntru. Lasă câteva ciuperci deoparte, restul taie-le felii şi pune-le la călit în ulei încins. Când a scăzut apa lăsată de ciuperci, adaugă ceapa tocată şi căleşte-o până se înmoaie.
Spală orezul şi pune-l peste ceapă şi ciuperci, adaugă jumătate din vin, o cană de apă fierbinte, zeama de lămâie, sare, piper şi cimbru, amestecă, acoperă vasul şi lasă să scadă un pic.
Umple puiul cu orezul cu ciuperci şi prinde pielea cu scobitori sau cu aţă alimentară.
Unge puiul cu puţin unt, aşază-l într-o tavă, pune în jur câteva ciuperci, căpăţânile de usturoi spălate şi tăiate în două transversal, adaugă puţină apă, restul de vin, cimbru, acoperă cu folie, bagă-l în cuptorul încins şi lasă-145 de minute la foc mic.
Scoate folia, unge-l cu unt şi mai lasă-l în cuptor 30 de minute să se rumenească.
Pofta buna!