Pui umplut cu ciuperci si ou
PrinteazaPui umplut cu ciuperci si ou din: pui, ciuperci, ceapa, paine, usturoi, ou, unt, sare, piper, ulei.
- un pui de circa 1,5 kg
- 500 g ciuperci albe proaspete
- o ceapă
- 3 felii pâine
- 1/2 legătură pătrunjel
- un ou
- 50 g unt
- 2 căpăţâni usturoi
- 3-4 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă bine puiul, se spală, se usucă şi se presară cu sare şi piper. Ceapa se taie mărunt şi se pune la călit în ulei, se adaugă 350 g ciuperci tăiate mărunt.
Se lasă 20 de minute pe foc, se adaugă apoi miez de pâine înmuiat în apă, oul, pătrunjelul tocat mărunt, sare şi piper.
Se umple cavitatea puiului, se coase, se unge cu unt şi se dă la cuptor pentru o oră, alături de restul de ciuperci şi de căpătâniie de usturoi tăiate pe jumătate.
După ce s-a rumenit frumos se scoate şi se serveşte.
Pofta buna!