Pui umplut cu ciuperci
PrinteazaPui umplut cu ciuperci
Ingrediente:
- 1 kg de ciuperci
- 3 cepe mijlocii
- 1 legatura de patrunjel
- 1 legatura de marar
- 100 g pesmet
- 150 g de cascaval
- 2,3 morcovi
- 2 ardei
- 2 cartofi
- 1 pui intreg
- sare
- piper asortat
- 50 ml de ulei de masline
- 50 g unt
- 4,5 linguri de vin
Mod de preparare:
Pentru inceput se pregateste puiul, se curata de pielite, se spala si se scurge de apa. Dupa ce s-a scurs bine, se unge si in interior si in exterior cu unt, sare si piper.
Pentru a fi fraged se lasa la rece cat timp se prepara umplutura. Urmatorul pas este prepararea compozifiei cu ciuperci. Se curata ciupercile, se spala in cateva jeturi de apa si se scurg de apa.
Ciupercile se toaca marunt si se pun la calit cu putin ulei si ceapa tocata solzisori pana capata o culoare aramie. Se lasa la racit si intre timp se toaca verdeata, se rade cascavalul si se pune pesmetul, sarea si piperul si se amesteca bine compozitia.
Se da drumul la cuptor sa se incinga. Se scoate puiul si se umple cu ciupercile, iar ca sa nu iasa compozitia din pui se prinde cu 2-3 scobitori. Pe tava se asaza puiul si legumele taiate, sare, piper, ulei si putina apa.
Se baga la cuptor la o temperatura de 160 de grade si se mai stropeste din cand in cand cu sosul din tava.
Spre sfarsit, se stropeste puiul cu 4-5 linguri de vin alb si putin unt si se mai lasa 5-10 minute. Se serveste fierbinte cu garnitura de orez. La umplutura se mai poate adauga si o lingurita cu miere pentru un gust deosebit
Pui umplut cu ciuperci
Pofta buna!
Foarte buna aceasta reteta de pui cu ciuperci. As inlocui celebrele ciuperci champignon cu ciuperci pleurotus.