Pui umplut cu cuscus

Printeaza

Pui umplut cu cuscus din: pui, bacon, ceapa, lamai, vin, cuscus, usturoi, ardei, ulei, alune, patrunjel, caise, ou.

Ingrediente:Pui_umplut_cu_cuscus

  • 1,3 kg pui pentru grill
  • 6 fâşii de bacon
  • 1 ceapă mare, tăiată solzişori
  • 3 lămâi, feliate
  • 120 ml vin alb

Pentru umplutura:

  • 250 ml supă de pui
  • 250 g cuşcuş
  • 1 ceapă mică, tăiată mărunt
  • 3 căţei de usturoi, tăiaţi mărunt
  • 1 ardei iute roşu, tăiat mărunt
  • 30 ml ulei de măsline
  • 30 ml suc de lămâie
  • 5 g coajă rasă de lămâie
  • 60 g alune sau fistic
  • 120 g frunze de pătrunjel, tăiate mărunt
  • 4-6 caise, fără sâmburi, tăiate mărunt
  • 1 ou

 

Mod de preparare:

Pentru umplutură, fierbe supa de pui şi adaugă cuşcuşul. Lasă 5 minute, să se înmoaie. Cu o furculiţă, desfă boabele.

Sotează ceapa, usturoiul şt ardeiul iute în ulei de măsline, până când ceapa devine transparentă. Adaugă cuşcuşul, coaja şi sucul de lămâie, alunele, ierburile, caisele şi oul. Asezonează cu sare şi piper şi lasă compoziţia să se răcească.

Umple cavitatea puiului cu această umplutură. Leagă picioarele cu sfoară de bucătărie.

Freacă puiul cu sare, piper şi ulei de măsline pe toate părţile, apoi întinde fâşiile de bacon peste piept. Leagă strâns cu sfoară. Pune lămâia şi ceapa într-o tavă, aşază puiul deasupra şi toarnă vinul.

Coace puiul 40 de minute în cuptorul preîncălzit la 180°C. Scoate tava, toarnă sos din tavă peste pui şi acoperă-l cu folie de aluminiu.

Coace-l încă 30 de minute, sau până când carnea s-a pătruns suficient.

Pui umplut cu cuscus

Pui_umplut_cu_cuscus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.