Pui umplut cu dovlecei
PrinteazaPui umplut cu dovlecei din: cascaval, dovlecei, pui, sare, piper, boia, margarina, morcovi.
- 150 g cascaval
- 3 dovlecei mici
- 1 pui de dimensiune medie
- sare
- piper
- boia
- 4 linguri margarina
- 2 morcovi
Mod de preparare:
Decojeşti un dovlecel. Tai în cubuleţe caşcavalul şi dovlecelul şi le amesteci. Speli puiul şi, cu ajutorul unui cuţit, ridici pielea astfel încât să nu se rupă. Umpli locul dintre piele şi pui cu compoziţia de caşcaval şi dovlecel.
Apeşi cu mâna pielea, ca să se aşeze bine umplutura, după care freci pielea cu sare, piper şi boia. Aşezi puiul într-o tavă unsă cu 2 linguri de margarină şi torni puţină apă.
Introduci tava în cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 30 de minute, timp în care îl stropeşti periodic, cu sosul din tavă.
Intorci puiul şi continui coacerea pentru 10 minute, ca să se rumenească frumos.
Cureţi dovleceii şi morcovii şi îi tai după preferinţă, îi pui la fiert pentru 1-2 minute, apoi îi scurgi şi îi înăbuşi în margarina rămasă, în prealabil topită. Serveşti puiul cu garnitura de legume.
Pui umplut cu dovlecei
Pofta buna!
Puiul asta chiar merita incercat