Pui umplut cu drob de orez

Printeaza

Pui umplut cu drob de orez

Ingrediente:Pui umplut cu drob de orez

  • 1 pui de circa 1 kg
  • 100 g orez
  • 2 ouă
  • 4-5 ficăţei de pui
  • 1 ceapă
  • pătrunjel
  • mărar
  • condiment tip Vegeta
  • piper
  • sare
  • morcovi
  • 300-400 g ţelină
  • ulei

Mod preparare:

Ceapa tăiată mărunt şi orezul le căleşti în ulei 3-4 minute, la foc mic. Stingi cu 1/2 l apă şi adaugi 1 linguriţă condiment.

Laşi să fiarbă la foc mic, acoperit, până când lichidul scade şi orezul este moale.

Ficăţelul crud şi tăiat mărunt îl  amesteci cu orezul rece, ouăle intregi, mărar, pătrunjel, piper, sare.

Umpli puiul, spălat şi bine şters, umplutura şi-l coşi. Intr-o tavă pentru cuptor, pui zarzavaturile tăiate în felii groase, 4-5 linguri ulei, 6-7 linguri apă şi 1 lingură de sare.

Aşezi puiul pe stratul de legume şi-l ungi bine cu ulei, fără a-i da sare. Il bagi în cuptorul fierbinte, la foc tare, 30 de minute.

Apoi reduci focul la jumătate şi-l laşi încă 1-1,30 h. Din când în când stropeşti cu lichidul din tavă pe care îl completezi cu puţină apă.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.