Pui umplut cu drob de orez
PrinteazaPui umplut cu drob de orez
- 1 pui de circa 1 kg
- 100 g orez
- 2 ouă
- 4-5 ficăţei de pui
- 1 ceapă
- pătrunjel
- mărar
- condiment tip Vegeta
- piper
- sare
- morcovi
- 300-400 g ţelină
- ulei
Mod preparare:
Ceapa tăiată mărunt şi orezul le căleşti în ulei 3-4 minute, la foc mic. Stingi cu 1/2 l apă şi adaugi 1 linguriţă condiment.
Laşi să fiarbă la foc mic, acoperit, până când lichidul scade şi orezul este moale.
Ficăţelul crud şi tăiat mărunt îl amesteci cu orezul rece, ouăle intregi, mărar, pătrunjel, piper, sare.
Umpli puiul, spălat şi bine şters, umplutura şi-l coşi. Intr-o tavă pentru cuptor, pui zarzavaturile tăiate în felii groase, 4-5 linguri ulei, 6-7 linguri apă şi 1 lingură de sare.
Aşezi puiul pe stratul de legume şi-l ungi bine cu ulei, fără a-i da sare. Il bagi în cuptorul fierbinte, la foc tare, 30 de minute.
Apoi reduci focul la jumătate şi-l laşi încă 1-1,30 h. Din când în când stropeşti cu lichidul din tavă pe care îl completezi cu puţină apă.
Poftă bună!