Pui umplut cu ficat in vin
PrinteazaPui umplut cu ficat in vin din: pui, usturoi, ficatei, vin, cimbru, rozmarin, piper, boia, lamaie.
Ingrediente:
- 1 pui mare
- 5 căţei de usturoi
- 300 g ficăţei de pui
- 100 ml vin alb
- 1 lingură de cimbru
- 2 fire de rozmarin
- 1 linguriţă de piper măcinat
- 1 linguriţă de boia
- 1 lămâie
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Pui umplut cu ficat in vin: Sărează puiul, unge-l cu un amestec din trei căţei de usturoi pisaţi, cimbru, piper şi boia.
Pune-l într-o folie şi dă-l la rece.
Intre timp, rumeneşte ficăţeii cu puţin rozmarin, stinge-i cu vin, lasă-i la scăzut, taie-i mărunt. Sărează şi piperează.
Umple puiul cu ficăţei, aşază-l într-o tavă. Pune în jurul lui usturoiul rămas, întreg.
Aşază deasupra felii de lămâie.
Dă-l la cuptor circa o oră.
Pofta buna!