Pui umplut cu ficat si ciuperci

Printeaza

Pui umplut cu ficat si ciuperci din: pui, ficat, ceapa, sare, piper, oua, ciuperci, costita, cartofi, unt.

Ingrediente:Pui umplut cu ficat si ciuperci

  • 1 pui mare (1,750 kg)
  • 200 g carne de viţel sau de porc
  • 200 g ficat de pasăre ori de porc sau viţel
  • 1 ceapă mare
  • sare
  • piper
  • 1 felie de franzelă
  • 2 ouă
  • 500 g ciuperci
  • 50 g costiţă afumată
  • 500 g cartofi
  • 150 g unt
  • 1/2  l supă

Mod de preparare:

Curăţaţi puiul, aveţi grijă să nu-i rupeţi pielea şi scoateţi-ii cu mâna carnea pe la guşă şi oasele de la capul pieptului.

Faceţi apoi o tocătură, combinând carnea de pui cu cea de viţel sau de porc, adăugaţi ficatul, franzela înmuiată şi bine stoarsă. Treceţi, deci, totul prin maşina de tocat, amestecaţi în carne 2 ouă, sare şi piper.

Cu această tocătură umpleţi puiul pe la guşă apoi daţi-i cu sare, puneţi-l în tavă şi coaceţi-l la cuptor o oră.

Ungeţi puiul umplut cu grăsimea din tavă. Puneţi în timpul frigerii, alături de friptură, cozi de ciuperci şi ceapa tocată mărunt.

Când este gata, puneţi puiul pe platou, decoraţi-l cu ciuperci sotate. Sosul din tavă este bun pentru stropit friptura.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.