Pui umplut cu ficat si ciuperci
PrinteazaPui umplut cu ficat si ciuperci din: pui, ficat, ceapa, sare, piper, oua, ciuperci, costita, cartofi, unt.
- 1 pui mare (1,750 kg)
- 200 g carne de viţel sau de porc
- 200 g ficat de pasăre ori de porc sau viţel
- 1 ceapă mare
- sare
- piper
- 1 felie de franzelă
- 2 ouă
- 500 g ciuperci
- 50 g costiţă afumată
- 500 g cartofi
- 150 g unt
- 1/2 l supă
Mod de preparare:
Curăţaţi puiul, aveţi grijă să nu-i rupeţi pielea şi scoateţi-ii cu mâna carnea pe la guşă şi oasele de la capul pieptului.
Faceţi apoi o tocătură, combinând carnea de pui cu cea de viţel sau de porc, adăugaţi ficatul, franzela înmuiată şi bine stoarsă. Treceţi, deci, totul prin maşina de tocat, amestecaţi în carne 2 ouă, sare şi piper.
Cu această tocătură umpleţi puiul pe la guşă apoi daţi-i cu sare, puneţi-l în tavă şi coaceţi-l la cuptor o oră.
Ungeţi puiul umplut cu grăsimea din tavă. Puneţi în timpul frigerii, alături de friptură, cozi de ciuperci şi ceapa tocată mărunt.
Când este gata, puneţi puiul pe platou, decoraţi-l cu ciuperci sotate. Sosul din tavă este bun pentru stropit friptura.
Pofta buna!