Pui umplut cu ficatei
PrinteazaPui umplut cu ficatei din: pui, ficatei, carne de vitel, oua, lapte, paine, unt, ciuperci, ceapa, cuisoare, smantana, sare, piper.
- 1 un pui
- ficatei de pui
- 2 ouă
- paine
- lapte
- unt
- sare
- piper
- 300 g carne de viţel
- 15-20 ciuperei
- ceapa
- cuişoare
- supa de vita
- smântănă
Mod de preparare:
Pentru a putea umple puiul, ridicăm cu degetul pielea de pe piept spre spinare, de pe picioare cât se poate şi de pe grumazi, făcând loc tocăturii ce am pregătit-o; tăietura de la gât o coasem să nu iasă umplutura.
Puiul se frige.
Pentru umplutură tocăm bine ficăţeii de pui; adăugăm 2 ouă bătute, 2 franzeluţe muiate în lapte dulce şi o lingură de unt, sare, piper.
Separat facem sosul următor: prăjim în unt, înăbuşit, 300 g carne de viţel tăiată în felii mici şi adăugăm 15-20 ciuperci, o ceapă împănată cu 5-6 cuişoare şi un pahar supă de vita.
Când carnea de viţel este destul de friptă, adăugăm 6-8 linguri de smântână, amestecăm bine, până începe să fiarbă sosul; dăm totul prin sită şi pasăm bine.
In acest sos adăugăm zeama de la o lămâie, dând totul într-un clocot. Puiul fript îl tăiem în bucăţi şi îl aranjăm pe un platou, turnând peste el şi sosul.
Pofta buna!