Pui umplut cu ficatei

Printeaza

Pui umplut cu ficatei din: pui, ficatei, carne de vitel, oua, lapte, paine, unt, ciuperci, ceapa, cuisoare, smantana, sare, piper.

Ingrediente:Pui umplut cu ficatei

  • 1 un pui
  • ficatei de pui
  • 2 ouă
  • paine
  • lapte
  • unt
  • sare
  • piper
  • 300 g carne de viţel
  • 15-20 ciuperei
  • ceapa
  • cuişoare
  • supa de vita
  • smântănă

 

Mod de preparare:

Pentru a putea umple puiul, ridicăm cu degetul pielea de pe piept spre spinare, de pe picioare cât se poate şi de pe grumazi, făcând loc tocăturii ce am pregătit-o; tăietura de la gât o coasem să nu iasă umplutura.

Puiul se frige.

Pentru umplutură tocăm bine ficăţeii de pui; adăugăm 2 ouă bătute, 2 franzeluţe muiate în lapte dulce şi o lingură de unt, sare, piper.

Separat facem sosul următor: prăjim în unt, înăbuşit, 300 g carne de viţel tăiată în felii mici şi adăugăm 15-20 ciuperci, o ceapă împănată cu 5-6 cuişoare şi un pahar supă de vita.

Când carnea de viţel este destul de friptă, adăugăm 6-8 linguri de smântână, amestecăm bine, până începe să fiarbă sosul; dăm totul prin sită şi pasăm bine.

In acest sos adăugăm zeama de la o lămâie, dând totul într-un clocot. Puiul fript îl tăiem în bucăţi şi îl aranjăm pe un platou, turnând peste el şi sosul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.