Pui umplut cu gutui
PrinteazaO reteta delicioasa de pui umplut cu:gutui, mere, zeama de lamie, cimbru, sare, foi de dafin, piper negru, unt, vin alb dulce, usturoi.
- un pui
- 4 gutui
- 4 mere verzi
- zeama de la două lămâi
- cimbru
- 2-3 foi dafin
- sare grunjoasă
- piper negru măcinat
- 200 g unt
- 100 ml vin alb dulce
- 5-6 căţei usturoi
Mod de preparare:
Se spală bine puiul şi se pârleşte câteva minute la flacără. Se acoperă 2-3 minute cu apă clocotită şi se scoate în sită să se scurgă.
Se topeşte între timp untul, la baie de aburi si se pisează usturoiul. Se amestecă cu untul si cu vinul dulce.
Se potriveşte compoziţia de sare si piper si se unge puiul atât în interior, cât si pe exterior. Se condimentează cu cimbru si foi de dafin. Separat, se curăţă gutuile si merele, se spală, se feliază si se stropesc cu lămâie. Cu o parte din cantitatea de fructe se umple puiul.
Se acoperă apoi cu hârtie de pergament, astfel încât să nu ia contact direct cu temperatura din cuptor si să nu se usuce.
După ce s-a pătruns puiul, se rupe hârtia, se aşază restul de compoziţie în tavă, în jurul puiului, şi se mai lasă 20-25 de minute la cuptor, până se rumeneşte. Se serveşte cu sosul dulce si fructele aromate.
Pui umplut cu gutui
Pofta buna!