Pui umplut cu mere si ananas
PrinteazaO reteta delicioasa de pui cu mere, ananas, bere, piper, boia dulce, zahar, zeama de lamaie, usturoi, galbenus si ulei.
- 1 pui mai mic
- 1 sticlă bere
- sare
- piper
- boia dulce
- 4-5 linguriţe zahăr
- zeamă de lămâie
- 1 măr
- 1 cutie de compot de ananas
- 3-4 căţei de usturoi
- 1 gălbenuş
- 3-4 linguri de ulei
Mod de preparare :
Speli bine puiul întreg şi îl ţii în bere timp de 2 ore. Il scoţi pe un prosop, îl condimentezi cu sare, piper, boia, îl freci cu zahăr şi storci peste el zeama de la 1/2 lămâie. Cureţi mărul de sâmburi, desfaci compotul, scurgi ananasul de zeamă, îl tai în cubuleţe şi umpli puiul cu ele şi cu mărul întreg.
Ii legi picioarele şi aripile şi îl dai la cuptor, până devine auriu. Faci un mujdei din usturoi, dar nu adaugi apă, ci gălbenuşul de ou, o lingură de muştar, ulei şi zeamă de lămâie, exact ca la maioneză.
Pofta buna!