Pui umplut cu migdale
PrinteazaPui umplut cu migdale din: pui, sare, chifle, lapte, oua, unt, sunca, migdale, piper, nucsoara, patrunjel.
- 2 pui mici
- sare
- 4 chifle vechi de-o zi
- 250 ml lapte
- 3 oua
- 25 g unt
- 100 g sunca
- 70 g migdale nesarate
- piper
- nucsoara
- 1 legatura patrunjel (curatat si tocat)
Mod de preparare:
Se spală puii, se şterg pe dinăuntru şi pe dinafară. Se taie cuburi chiflele şi se stropesc cu lapte. între timp se separă ouăle şi se bat albuşurile. Se storc chiflele şi se amestecă împreună cu gălbenuşurile şi untul moale.
Se adaugă cuburile de şuncă şi migdalele tocate; se condimentează cu sare, piper şi nucşoară, după gust şi se presară pătrunjelul tocat. Se adaugă apoi albuşul bătut şi se înglobează cu grijă.
Se umplu puii cu această compoziţie şi se aşază într-o tavă cu margine înaltă. Se toarnă înăuntru apă, se acoperă cu folie de aluminiu şi se coace totul la cuptor cca 1 oră. Se scoate apoi folia de aluminiu şi se lasă să se rumenească puii.
Pui umplut cu migdale
Pofta buna!