Pui umplut cu orez
PrinteazaPui umplut cu orez din: pui, orez, oua, ceapa, piper, sare, marar, patrunjel.
- pui de 1kg
- 100 g de orez
- 2 oua
- pipota si ficatul de la pui ( sau mai multe )
- 1 ceapa
- piper
- patrunjel
- marar
- sare
Mod de preparare:
Taiati pipota in cuburi mici , daca sint mai multe treceti-le prin masina de tocat. Tocati ceapa marunt si impreuna cu pipota (pipotele) puneti-le intr-o cratita de 1,5 l.
Caliti ceapa impreuna cu orezul 2-3 minute pe foc mic, amestecati mereu, apoi stingeti cu apa fierbinte.
Potriviti de sare sau puneti o lingurita cu vegeta si lasati sa fiarba incet, acoperit. Luati vasul de pe foc si cind lichidul este aproape rece, adaugati ficatul crud, tocat marunt, ouale, un virf de cutit de piper, marar si patrunjel tocate si 100 g de ciuperci.
Puneti compozitia in pieptul puiului, umpleti-l si coaseti taietura.
Dati la cuptor in tava cu putina apa si grasime si intoarceti puiul pe toate partile sa se rumeneasca frumos.
Pofta buna!