Pui umplut cu paste si ficat
PrinteazaO reteta simpla de pui umplut cu paste si ficat din: pui, paste, ficat de gasca, supa de pasare, untura de rata, usturoi, verdeturi asortate, patrunjel, boia iute, sare si piper.
- 1 pui de ţară de 1,8 kg
- 300 g paste-cochilie
- 250 g ficat de gâscă crud
- 3 cuburi supă de pasăre
- 1 lingură ulei de măsline
- 4 linguri untură de raţă
- 2 căţei de usturoi
- 1 legătură de verdeţuri asortate (cimbrişor, pătrunjel)
- 2 fire de pătrunjel
- 1/2 linguriţă boia iute
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbeţi pastele-cochilie 7-8 min, în apă cu sare şi ulei de măsline. Scurgeţi-le şi treceţi-le printr-un jet de apă rece. Tăiaţi ficatul în cubuleţe cu latura de 1,5 cm. Puneţi-l într-o tigaie antiadezivă încinsă, atât cât să se coloreze puţin, iar apoi săraţi şi piperaţi. Adăugaţi bucăţelele de ficat peste paste, presăraţi pătrunjel şi amestecaţi.
Dizolvaţi cuburile de pasăre în 400 ml de apă clocotită şi lăsaţi totul să scadă la jumătate. Preîncălziţi cuptorul la 180’C (treapta 6). Săraţi şi piperaţi puiul în interior, umpleţi-1 cu pastele amestecate cu ficat şi coaseţi deschizătura.
Ungeţi puiul cu untură de raţă, pe toată suprafaţa, iar apoi aşezaţi-1 într-o tavă, unsă şi ea cu astfel de untură. Săraţi, piperaţi şi presăraţi boiaua. Adăugaţi usturoiul şi verdeţurile asortate, turnaţi jumătate din supa de pasăre, puneţi preparatul la cuptor circa 1 h 30 min, stropind puiul din când în când cu sosul din tavă.
Scoateţi puiul din cuptor şi acoperiţi-1 cu o folie de aluminiu. Turnaţi restul supei de pasăre, caldă, în tavă, adăugaţi usturoiul zdrobit, amestecaţi şi apoi strecuraţi sosul astfel obţinut. Puneţi-1 în sosieră. Odată servit, tăiaţi puiul şi scoateţi umplutura, iar apoi acoperiţi cu sosul.
Pui umplut cu paste si ficat
Poftă bună!