Pui umplut cu piure de vinete

Printeaza

O reteta delicioasa de pui cu piurede vinete, ou, paine, cas, cascaval, sare, piper, verdeata, usturoi, dovlecel, ceapa, vinete si vin.Pui umplut cu piure de vinete

Ingrediente:

  • 4 pulpe de pui
  • 1 ou
  • 2 felii de pâine
  • 200 g caş
  • 100 g caşcaval
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingură de verdeaţă tocată
  • 2 căţei usturoi
  • 1 dovlecel mic
  • 1 cartof
  • 1 ceapă mică
  • vin
  • 2 vinete potrivite

 

Mod de preparare:

Speli pulpele şi le tai la jumătate, păstrând pieliţa întreagă. Toci mărunt carnea de pe pulpa superioară, o amesteci cu oul, usturoiul pisat, pâinea înmuiată şi stoarsă, sarea, piperul, verdeaţa tăiată mărunt, caşcavalul tăiat cubuleţe şi amesteci totul. întinzi pieliţa pulpei, aşezi umplu­tura şi prinzi cu o scobitoare, formând pulpa din nou.

Ungi o tavă cu ulei, adaugi puţină apă şi vin, aşezi pulpele cu grijă şi le dai la cuptor. Le întorci în timpul prăjirii pe ambele părţi, apoi razi caşul şi le mai laşi 10 minute la cuptor.

Piureul de vinete îl pregăteşti aşa: Coci vinetele, le cureţi de coajă şi le toci mărunt. Cureţi ceapa, o toci mărunt şi o căleşti. Speli şi tai cubuleţe dovlecelul şi cartoful şi le adaugi peste ceapă.

Le căleşti până se înmoaie şi adaugi puţină apă, ca să fiarbă. Vinetele tocate le amesteci cu dovlecelul şi cartoful zdrobite şi scurse. Condimentezi piureul după gust cu sare şi piper.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.