Pui umplut cu rosii, stafide si sunca
PrinteazaPui umplut cu rosii, stafide si sunca din: pui gata fiert, ficat de pui, rânză de pui, ulei, ceapa, sunca uscata, roşii curăţate de pieliţă din cutie, pâine fărâmiţată, pecarino răzuit, stafide, ou, coaja de lamaie, oregano, usturoi, sare, piper alb, unt sau margarina, boia de ardei, bulion de carne.
Ingrediente:
- 1 pui gata fiert
- 1 ficat de pui
- 1 rânză de pui
- 2 linguri ulei
- 1 ceapă
- 50 g şuncă uscată
- 200 g roşii curăţate de pieliţă din cutie
- 75 g pâine fărâmiţată
- 50 g pecarino răzuit
- 30 g stafide
- 1 ou
- coaja răzuită de la o lămâie
- 1 lingura oregano
- 1 căţel de usturoi tocat
- sare, piper alb
- 1 lingura unt sau margarina
- 1/2 lingurita boia de ardei
- 1/8 l bulion de carne
Mod de preparare:
Puiul se sărează şi se piperează pe dinăuntru şi pe dinafară. Ficatul şi rânza se toacă mărunt, ambele se prăjesc puţin in ulei.
Se toacă fin ceapa, şunca se taie cubuleţe fine şi se prăjesc. Se sting cu roşiile trecute prin sită.
Se lasă să se răcească. Din fărâmele de pâine, caşcaval, stafide şi ou se creează o masă compactă. Se condimentează cu coajă de lămâie, oregano, usturoi, sare şi piper.
Se înfierbântă cuptorul. Puiul se umple cu compoziţia de mai sus şi se coase. Se lasă grăsimea să se topească, se încorporează ardeiul şi cu acest amestec se stropeşte puiul.
Se prăjeşte în cuptor sau în grill cam 70 de min. Intre timp se unge cu amestec de unt şi se stropeşte cu bulion de carne.
Pui umplut cu rosii, stafide si sunca
Pofta buna!
Foarte bun puiul umplut