Pui umplut cu sos pesto cremos şi roşii coapte
PrinteazaO reteta delicioasa de pui umplut cu:, ulei de masline, pesmet, rosii, seminte de pin, frunze de busuioc, sos de pesto, mascarpone.
- 4 linguri ulei de măsline
- 4 buc.piept de pui
- 100g de pesmet, preferabil preparat din pâine veche de o zi
- 175g de rosii
- o mână de seminţe de pin
- o mână frunze de busuioc
- 3 linguri de sos de pesto
- 85 g de mascarpone
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200°C. Cu ajutorul unui cuţit mic ascuţit, se crestează în lung fiecare piept de pui astfel încât să obţineţi un buzunar. Se amestecă sosul pesto şi brânza mascarpone, apoi se umple cu grijă cu câte un sfert din amestec fiecare piept de pui şi se netezeşte crestătura pentru a o închide.
Se ung piepţii cu puţin ulei, aprox. O linguriţă de fiecare, şi se condimentează din belşug. Se aşază pesmetul pe o farfurie mare şi se asezonează. Se tăvăleşte fiecare piept prin amestecul de pesmet. Se aşază apoi pe o tavă puţin adâncă, unsă în prealabil cu puţin ulei, alături de roşii. Se stropeşte cu restul de ulei.
Se lasă la cuptor pentru 20-25 de minute până ce puiul se pătrunde şi se rumeneşte. Se presară cu seminţele de pin şi se mai lasă la cuptor pentru încă 2 minute. Se asezonează cu frunzele de busuioc şi se serveşte alături de cartofi noi sau pâine crocantă.
Pui umplut cu sos pesto cremos şi roşii coapte
Pofta buna!