Pui umplut cu struguri si nuci
PrinteazaPui umplut cu struguri si nuci din: pui, struguri albi, miez de nuca, vin, condimente cajun, condimente, morcovi, ulei de masline, foaie de dafin, cimbru verde, usturoi, busuioc verde, sare de mare, piper mozaic.
Ingrediente:
- 1 pui
- 300 g struguri albi sau negri
- 150 g miez de nuca
- 100 ml vin
- condimente cajun
- condimente pentru pui
- 2 morcovi
- 50 ml ulei de masline
- 1 foaie de dafin
- cimbru verde
- 5 catei de usturoi
- busuioc verde
- sare de mare
- piper mozaic
Mod de preparare:
Cureţi puiul, îl speli şi îl ştergi bine cu un şervet de bucătărie. Intr-un vas amesteci toate condimentele, apoi ungi puiul cu acestea, prin interior, cât şi pe exterior şi pe sub pieliţă, pentru a se păstra aroma condimentelor.
Strugurii îi speli şi rupi bobiţele de pe ciorchine. Umpli puiul cu bobiţe de struguri şi miez de nucă. Aşezi puiul într-un vas termorezistent şi torni vinul alb. îl stropeşti cu puţin ulei de măsline, presari cimbru verde şi busuioc tocat.
Acoperi vasul cu o folie de aluminiu şi îl dai la cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 1 oră. După 40 de minute scoţi folia de aluminiu şi mai laşi în cuptor până se rumeneşte uşor puiul. După ce este gata, laşi puiul să se răcească în tavă timp 15 minute, apoi îl muţi pe un platou.
Aşezi lângă pui strugurii, miezul de nucă şi fâşiile de morcovi fierte, apoi serveşti.
Pui umplut cu struguri si nuci
Pofta buna!