Pui umplut cu ghiveci
PrinteazaPui umplut cu ghiveci din: piept de pui, masline, usturoi, rosie, paine, patrunjel, ulei, unt, sar, piper, vanata, dovlecei, ceapa, cimbru, vin, rozmarin.
Ingrediente:
- 4 piepti de pui
- 24 masline verzi si negre (fara samburi)
- 2 catei de usturoi
- 1 rosie
- 250 g paine veche
- 2 linguri patrunjel verde
- o lingura ulei de masline
- 15 g unt
- sare
- piper
Ingrediente ghiveci: 500 g rosii, 1 vanata, 2 dovlecei mici, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras galben, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 125 ml ulei de masline, 4 linguri vin alb, 1 crenguta de cimbru, 1 crenguta de rozmarin, sare, piper.
Mod de preparare:
Spalati vanata, taiati-o rondele, presarati deasupra putina sare si lasati-o 20 de minute sa zemuiasca.
Curatati rosiile de pielita si taiati-le in patru. Taiati dovleceii rondele, iar ceapa curatata, fideluta. Curatati usturoiul si presati-l.
Spalati ardeii, curatati-i de seminte si nervuri si taiati-i fasii.
Zvantati rondelele de vanata si prajiti pe rand toate legumele (inclusiv ceapa si usturoiul) cate 2-3 minute.
Puneti-le intr-o cratita, adaugati cimbrul, rozmarinul, sarea, piperul, vinul si un firicel de ulei si lasati-le sa fiarba incet, fara capac, circa 30 de minute.
Incingeti cuptorul la 200C. Tocati maslinele si usturoiul, taiati rosia cubulete si sfaramati painea uscata.
Amestecati maslinele, usturoiul, rosia, painea si patrunjelul verde tocat, sarati si piperati.
Despicati fiecare bucata de piept de pui pe lung si puneti in despicatura umplutura preparata anterior.
Prajiti-le intr-o tigaie, in uleiul amestecat cu unt, si dupa ce s-au rumenit circa 3 minute pe fiecare parte, dati-le la cuptor si lasati-le sa se patrunda 20 de minute.
Pofta buna!