Pui umplut cu gutui
PrinteazaO reteta savuroasa de Pui umplut cu gutui din: pui, gutui, mere, zeama de lamaie, cimbru, foi dafin, sare grunjoasa, piper, unt, vin, usturoi si hartie de copt.
- un pui
- 4 gutui
- 4 mere verzi
- zeama de la doua lamai
- cimbru
- 2-3 foi dafin
- sare grunjoasa
- piper negru macinat
- 200 g unt
- 100 ml vin alb dulce
- 5-6 catei usturoi
- hartie de copt
Mod de preparare:
Se spală bine puiul şi se pârleşte câteva minute la flacără. Se acoperă 2-3 minute cu apă clocotită şi se scoate în sită să se scurgă. Se topeşte între timp untul, la baie de aburi şi se pisează usturoiul. Se amestecă cu untul şi cu vinul dulce.
Se potriveşte compoziţia de sare şi piper şi se unge puiul atât în interior, cât şi pe exterior. Se condimentează cu cimbru şi foi de dafin.
Separat, se curăţă gutuile şi merele, se spală, se feliază şi se stropesc cu lămâie. Cu o parte din cantitatea de fructe se umple puiul. Se acoperă apoi cu hârtie de pergament, astfel încât să nu ia contact direct cu temperatura din cuptor şi să nu se usuce.
După ce s-a pătruns puiul, se rupe hârtia, se aşază restul de compoziţie în tavă, în jurul puiului, şi se mai lasă 20-25 de minute la cuptor, până se rumeneşte. Se serveşte cu sosul dulce şi fructele aromate.
Pui umplut cu gutui
Pofta buna!
Sa-mi dai si mie sa gust sa vad cum ti-a iesit puiul asta cu gutui