Pui umplut cu pastă de ouă din: pui, ulei, franzela, oua, ceapa verde, verdeata, lapte, sare, piper. Ingrediente: 1 pui de circa 1 1/4 kg 100 ml ulei 2-3 felii de franzelă 3 ouă fierte 1 ou crud 3 fire ceapă verde 1 legătură verdeață 1 ceșcuță lapte sare piper Mod de […]
Pui umplut cu mere, alune si maghiran
PrinteazaPui umplut cu mere, alune si maghiran din: pui, mere, alune, franzela, lapte, oua, unt, maghiran, sare.
Ingrediente:
- 1 pui mic
- 2-3 mere
- 100 g alune măcinate
- 50 g franzelă
- 100 ml lapte
- 2 ouă
- 75 g unt
- maghiran
- sare
Mod de preparare:
Inmoi pâinea în lapte. Decojeşti merele şi le tai în cubuleţe, îndepărtându-le şi cotoarele.
Storci pâinea şi o amesteci cu 50 g unt, alunele măcinate, merele, ouăle, maghiran şi sare după gust.
Speli puiul atât în interior; cât şi la exterior. îl usuci cu un şervet şi îl umpli cu amestecul pregătit.
Il aşezi într-o tavă şi îl ungi cu untul rămas, în prealabil topit.
Presari puiul cu sare, torni puţină apă şi introduci tava în cuptor, la foc mijlociu, pentru 1 oră.
Din 10 în 10 minute, scoţi tava, stropeşti puiul cu sosul format şi completezi cu apă.
Il serveşti cu o garnitură de cartofi natur.
Pui umplut cu mere, alune si maghiran
Pofta buna!
Pofta buna!