Pui umplut cu miez de paine
PrinteazaPui umplut cu miez de paine din: crenvursti de pui, paine integrala, ceapa, nuca, stafide, patrunjel verde, ou, lapte, pui, sare, piper, unt, ulei, sos de soia, apa, usturoi, faina.
- 6 crenvursti de pui, afumati
- 6 felii de paine integrala, fara coaja
- 3 cepe mici tocate
- 2 linguri nuca zdrobita
- 2 linguri stafide
- 1/3 ceasca patrunjel verde tocat
- 1 ou batut usor
- 1/4 l lapte
- 1 pui (circa 1,4 kg)
- sare
- piper macinat
- 45 g unt topit
- 1-2 linguri ulei
- 1-2 linguri sos de soia
- 1 ceasca si jumatate de apa
- 3 catei de usturoi (presati)
- 1 lingura faina
Mod de preparare:
Tai pâinea cubuleţe de 1 cm şi le pui într-un castron mare.
Adaugi nucile, stafidele, crenvurştii tăiaţii felii, pătrunjelul, oul bătut cu lapte, amesteci bine şi potriveşti gustul de sare şi piper.
Cureţi puiul, îl speli şi îl zvânţi. Amesteci cu umplutura de pâine şi prinzi puiul cu scobitori.
Freci puiul cu sare şi piper şi îl aşezi într-o tavă mai adâncă.
Amesteci untul cu sosul de soia şi cu uleiul, ungi puiul cu acest amestec, iar ce rămâne îl torni în tavă, împreună cu jumătate din cantitatea de ceapă tocată şi de usturoi presat.
Dai la cuptor şi laşi cam 1 oră şi 15 minute, să se păfrundăşi să se rumenească, udând din când în când puiul cu sosul din tavă.
Scoţi puiul pe un platou şi îl acoperi cu o hârtie de pergament. Laşi 5 minute.
Sosul din tavă îl torni într-o crăticioară şi îl pui pe foc.
Incorporezi făina şi restul de ceapă tocată şi laşi să se rumenească 5 minute la foc slab, amestecând întruna.
Stingi cu apa rămasă şi fierbi până se îngroaşă.
Condimentezi sosul şi îl serveşti fierbinte, lângă puiul umplut.
Pui umplut cu miez de paine
Pofta buna!