Pui umplut cu orez
PrinteazaO reteta de pui umplut cu orez din: pui, orez, morcov, ceapa, ardei gras, pasta de tomate, patrunjel, sare, piper, boia dulce si curry.
- 1 pui
- 150 g orez
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 ardei rgas
- 2 linguri cu pasta de tomate
- 1 legatura de patrunjel
- sare
- piper
pentru marinata:
- 2 linguri cu ulei
- 1 lingurita cu boia dulce
- 1 lingurita de curry
- sare
- piper
Mod de preparare:
Desprinde cu grija pielea de pe pui, fara a o rupe. Taie copanelele si aripile, care trebuie sa ramana prinsa de piele. Carnea ramasa pe carcasa de pui pune-o la fiert in apa cu sare. Caleste ceapa cu ardeiul si morcovul taiat cubulete.
Adauga orezul aproape fiert si carnea fiarta si taiata cubulete. Acopera cu 400 ml de apa si lasa sa fiarba. Spre final, adauga pasta de tomate, patrunjelul tocat fin si condimenteaza dupa gust. Cu amestecul astfel obtinut, umple puiul. Prinde la baza cu scobitori sau coase cu ata.
Unge puiul cu ingredientele pentru marinata amestecate bine. Lasa-l la rece doua, trei ore. Asaza-l intr-o forma tapetata cu hartie de copt si baga-l la cuptor, la foc moderat, pentru 55-60 de minute. Serveste-l simplu sau alaturi de salata.
Pui umplut cu orez
Pofta buna!