Pui umplut pe pat de varza murata
PrinteazaPui umplut pe pat de varza murata din: pui, sare, piper, orez, morcov, praz, usturoi, chimion, mar, supa de pui, unt, varza murata, ceapa, ulei, seminte de ienupar, nucsoara, dafin, ardei afumat.
- 1 pui
- sare şi piper negru după gust
Pentru umplutură:
- 100 g de orez cu bob rotund
- 1 morcov
- 1/2 tulpină de praz
- 1 căţel de usturoi
- 1/2 linguriţă de chimion
- 1 măr verde
- 200 ml supă concentrată de pui
- 20 g unt
- sare şi piper negru după gust
Pentru varză:
- 1,2 kg de varză murată
- 500 ml supă concentrată de pui
- 1 ceapă roşie
- 1 căţel de usturoi
- 2 linguri de ulei
- 3-4 seminţe de ienupăr
- 1 vârf de cuţit de nucşoară
- 2 frunze de dafin
- 1 linguriţă de ardei iute afumat
- piper
Mod de preparare:
Pentru umplutură, tăiaţi fin prazul şi usturoiul şi daţi morcovul prin râzătoare. Prăjiţi legumele în unt până când se înmoaie şi asezonaţi cu chimion, sare şi piper negru. Adăugaţi orezul şi prăjiţi puţin, după care turnaţi supa de legume. Presăraţi mărul ras necurăţat, amestecaţi şi lăsaţi compoziţia pe foc până când se înmoaie.
Indepărtaţi compoziţia de pe foc şi, imediat ce s-a răcit puţin, umpleţi cavitatea puiului, pe care l-aţi asezonat anterior cu sare şi piper negru. După ce umpleţi puiul, pielea trebuie cusută cu aţă alimentară sau prinsă cu scobitori de lemn.
Pentru garnitura de varză murată, striviţi mai întâi boabele de ienupăr şi usturoiul în mojar. Prăjiţi în uleiul încins ceapa tăiată mărunt, alături de usturoi şi ienupăr. Condimentaţi cu nucşoară şi frunze de dafin, apoi adăugaţi varza murată, tăiată grosier. Asezonaţi cu ardeiul iute şi lăsaţi varza pe foc până când se înmoaie puţin.
Puneţi varza pe o foaie de copt şi aşezaţi puiul umplut deasupra. Turnaţi supa de pui şi introduceţi mâncarea în cuptorul preîncălzit la 190°C pentru o oră – o oră şi jumătate, în funcţie de mărimea puiului.
Pofta buna!