Pui umplut si porumb la cuptor
PrinteazaPui umplut si porumb la cuptor din: pui, unt, usturoi, salvie, ceapa, porumb, salata, paine.
- 1 pui de 2kg
- 2 linguri de unt, moale
- 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
- 1 mână frunze de salvie
- 1 ceapă, feliată
- 4 ştiuleţi de porumb, rupţi în două
- salată şi pâine cu coajă crocantă, pentru servire
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200°C. Desprinde puţin pielea puiului de carne cu ajutorul degetelor.
Ai grijă să nu rupi pielea. Asezonează jumătate din cantitatea de unt, apoi zdrobeşte-o împreună cu usturoiul.
Impinge untul şi frunzele de salvie sub piele.
Indeasă jumătate din cantitatea de ceapă în cavitatea puiului, apoi leagă-i picioarele cu sfoară alimentară.
Unge puiul cu restul de unt şi asezonează-l din abundenţă.
Pune restul cepei într-o tavă mare şi aşază puiul deasupra.
Acoperă-l lejer cu o bucată mare de folie de aluminiu şi coace-l 1 oră şi 40 de minute.
Indepărtează folia; puiul va fi aproape gata, iar ceapa va fi moale şi într-o nuanţă de auriu închis.
Tăvăleşte bucăţile de porumb în zeama din tavă, apoi dă-o din nou la cuptor 20 de minute, întorcând ştiuleţii pe partea cealaltă la jumătatea intervalului, până când devin fragezi şi încep să-şi schimbe culoarea pe alocuri.
Introdu o scobitoare în partea cea mai groasă a pulpei de pui.
Dacă e gata, zeama care se va scurge va fi incoloră.
Acoperă din nou tava, lejer, cu folie de aluminiu şi lasă carnea să se odihnească.
Serviti cu salata si paine cu coaja crocanta.
Pui umplut si porumb la cuptor
Pofta buna!