Pui umplut pe sare
PrinteazaPui umplut pe sare din: pui, sare grunjoasa, ulei de masline, miez de paine, ceapa, ciuperci, patrunjel verde, ficat, pipota.
- 1 pui
- sare grunjoasa
- ulei de masline
- miezul de la o felie de paine
- 1 ceapa
- 3-4 ciuperci
- patrunjel verde
- 1 ficat
- 1 pipota
Mod de preparare:
Cureţi puiul, apoi îl speli foarte bine şi îl usuci, tamponându-l cu un şervet absorbant.
Dai prin maşina de tocat pipota, ficatul, ceapa şi ciupercile, împreună cu pâinea înmuiată şi stoarsă foarte bine.
Amesteci această compoziţie cu pătrunjel verde tocat, cu sare şi piper.
Umpli puiul cu această compoziţie şi-l coşi cu aţă sau îl prinzi cu câteva scobitori.
Ungi puiul cu uleiul de măsline, apoi îl presari cu condimentele care-ţi plac.
Intorci capacul de la grătarul special pentru aragaz şi presari pe suprafaţa acestuia un strat de sare grunjoasă, pe care o împrăştii cât să acoperi uniform interiorul.
Peste stratul de sare aşezi cu grijă puiul şi-l introduci în cuptorul de la aragaz. îl laşi 1-1,5 ore, până se rumeneşte bine. în acest timp, când deschizi cuptorul, încerci pe cât posibil să nu mişti prea mult vasul.
Când este gata, îl laşi să se răcească puţin, apoi îl scoţi din vas şi-l aşezi pe un platou.
Sarea va rămâne sub forma unei cruste în vas. Este delicios!
Pui umplut pe sare
Pofta buna!