Pui umplut cu spanac şi curmale

Printeaza

Pui umplut cu spanac si curmale din: ceapa, usturoi, ulei de masline, spanac, curmale, chimion, piept de pui, firop de rodie si fasole verde.

Ingrediente:

  • 1 ceapa mare, feliata fin
  • 2 catei de usturoi, feliati
  • ulei de masline
  • 8 curmale, tocate marunt
  • 200 g spanac, tocat
  • 2 lingurite de chimion macinat
  • 4 piepti de pui, fara os si piele
  • 2 linguri sirop de rodie sau miere
  • fasole verde congelata pentru servit

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se prăjesc ceapa şi usturoiul într-o tigaie nonaderentă cu puţin ulei de măsline şi cu puţină sare pentru 5 minute, apoi se adaugă curmalele, spanacul şi jumătate din chimion. Se mai lasă pe foc 1-2 minute.

Se taie piepţii de pui pe lungime, astfel încât să se deschidă ca o carte. Se împarte umplutura între piepţii de pui,apoi aceştia se pun într-o tavă puţin adâncă.

Se freacă apoi cu restul de chimion şi se asezonează. Se stropesc cu siropul de rodie sau cu mierea şi se coc 20 de minute.

Se servesc cu fasolea verde opărită puţin şi asezonată.

Pui umplut cu spanac şi curmale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.