Pui umplut cu usturoi si rozmarin
PrinteazaO reteta de pui umplut cu usturoi si rozmarin din: cartofi, usturoi, rozmarin, lamaie, sare de mare, unt, pui, sare, piper, sunca uscata si vin alb sec.
- 1 kg cartofi
- 8 catei de usturoi
- 2 fire de rozmarin
- 1 lamaie
- 1/2 lingurita sare de mare grunjoasa
- 2 linguri unt
- 1 pui (1,5 kg)
- sare
- piper
- 150 g sunca uscata
- 300 ml vin alb sec
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200 Se decojesc cartofii şi se e rondele. Se aşază într-o oală cu apă şi se dau în clocot, apoi se reduce focul şi se mai lasă să fiarbă 3 min., astfel încât să fie al dente. Se scurg şi se pun deoparte.
Se pisează usturoiul cu rozmarin; se adaugă coaja rasă de la. 1 lămâie, sarea grunjoasă, untul şi piperul; se amestecă. Se desprinde pielea de pe pui, cu degetele şi se umple buzunarul astfel creat cu amestecul de rozmarin.
Se sărează şi se piperează puiul la suprafaţă, iar burta se umple cu o lămâie tăiată sferturi. Se aşază în tavă feliile de cartofi, apoi fâşii de şuncă şi puiul; se stropeşte cu vin şi se lasă să se coacă 90 min., până se rumeneşte. Se tranşează şi se serveşte cu cartofi.
Pui umplut cu usturoi si rozmarin
Pofta buna!