Pui umplut cu varza, orez si ficat
PrinteazaPui umplut cu varza, orez si ficat din: pui, orez cu bobul rotund, varză, ficat de pui, piper, boia, ciuperci, ceapă, morcovi, cartofi, usturoi, sare, piper, pastă de roşii, ulei, crengute cimbru.
Ingrediente:
- 1 pui de aproximativ 1 1/4 kg
- 1 pahar orez cu bobul rotund
- 300 g varză
- 1 ficat de pui
- piper
- boia
- 200 g ciuperci
- 1 ceapă
Pentru garnitură:
- 2 morcovi
- 4 cartofi mari
- 4 căţei de usturoi
- sare
- piper
- 2 linguri pastă de roşii
- 1 lingură ulei
- 1 crenguţă de cimbru
Mod de preparare:
Speli puiul şi îl fierbi 20 de minute, în apă uşor sărată, cu piperul boabe. Intre timp, cureţi şi speli ceapa, ciupercile şi varza.
Dai varza pe răzătoarea mare şi o freci cu puţină sare. Tai ceapa mărunt.
Căleşti ceapa în uleiul încins, apoi adaugi varza stoarsă şi ciupercile tăiate mărunt.
Când varza a mai scăzut, pui orezul spălat, cubuleţe de ficat şi supă de pasăre.
Continui fierberea pentru 10 minute, iar la sfârşit sărezi şi condimentezi după gust.
Când compoziţia s-a răcit, umpli puiul şi îl prinzi cu o scobitoare, ca să nu iasă compoziţia.
Il aşezi într-o tavă şi îl ungi pe toată suprafaţa cu un amestec de ulei, usturoi zdrobit, pastă de roşii, boia şi supă fierbinte.
De jur-împrejurul puiului, aşezi rondele de morcovi şi cartofi.
Torni în tavă supă de pui şi introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, circa 1 oră.
La fiecare 10 minute, stropeşti puiul cu sos.
Pui umplut cu varza, orez si ficat
Pofta buna!