Pui umpluti
PrinteazaPui umpluti din: pui, carne de vitel, slanina, untura, vin, zeama de lamaie, unt, oua, sare.
- 2 pui mari
- carne de vitel
- bucăţi de slănină
- untură
- supă de vita
- puţin vin alb
- zeamă de lămâie
- unt
- 5 ouă
- sare
- condimente
Mod de preparare:
După ce am tăiat, curăţat şi spălat 2 pui mai mari, îi dăm cu sare şi îi lăsăm să stea cam o jumătate de oră.
In acest timp, se poate pregăti o umplutură din came de viţel tocată, două ouă plus trei albuşuri, condimente şi eventual cu bucăţi de slănină.
Pentru a putea umple puiul, ridicăm cu degetul pielea de pe piept spre spinare, de pe picioare cât se poate şi de pe grumazi, făcând loc tocăturii ce am pregătit-o; tăietura de la gât o coasem să nu iasă umplutura.
Astfel umpluţi, aşezăm puii într-o cratiţă cu 2 linguri de untură şi puţină supă de vita, câteva linguri de vin alb şi zeama de la o lămâie, după care acoperim cratiţa şi o lăsăm la foc încet pentru ca puii să se frigă înăbuşit.
Puii umpluţi pot fi fripţi şi în frigare; în acest caz îi ungem mereu cu unt şi ii stropim cu supă din carne de vita.
Până se frig puii, în altă cratiţă facem un sos de unt în care, la sfârşit, scurgem şi zeama din cratiţa cu pui şi adăugăm 3 gălbenuşuri bătute.
Puii fripţi şi tăiaţi îi aranjăm pe un platou, turnăm peste ei sosul şi îi înconjurăm cu diverse garnituri.
Pofta buna!