Pui cu umplutura crocanta

Printeaza

Pui cu umplutura crocanta din: pui, orez, ceapa, pesmet, smochine, organe de pui, nuci, oua, sparanghel, varza de Bruxelles, zeama de lamaie, morcovi, ulei, amestec de condimente si sare.

Ingrediente:

  • 1  pui întreg
  • 3  linguri cu orez
  • 2  cepe
  • 4  linguri cu pesmet
  • 6 smochine
  • 100 organe de pui (combinate sau un singur sortiment)
  • 2 linguri cu nuci
  • 2 ouă
  • 200 g sparanghel
  • 100 g varză-de-Bruxelles
  • zeamă de lămâie
  • 2 morcovi
  • ulei
  • amestec de condimente (cimbru, rozmarin, chimion, nucşoară)
  • sare

Mod de preparare:

Spală puiul şi sărează-l pe toate părţile. între timp, pregăteşte umplutura.

Pregateste umplutura: Pune vreo cinci linguri cu ulei la încins, căleşte ceapa tocată în bucăţi mici, apoi pune organele de pui tăiate cât mai mărunt. Pune şi orezul, puţină apă (cam zece linguri) şi smochinele felii.

Dă-le în câteva clocote, iar când zeama a scăzut, stinge focul şi adaugă nucile pisate, pesmetul şi amestecă puţin, cât să se rumenească uşor. La sfârşit, adaugă zeama de lămâie şi ouăle bătute.

Intre timp, curăţă sparanghelul, varza şi morcovul şi pune-le la fiert în apă cu sare 20 de minute, apoi scurge-le.

Când umplutura s-a răcorit, îndeas-o bine în pui, apoi coase-l şi unge-l cu un amestec de ulei, zeamă de lămâie, cimbru, rozmarin, chimion.

Pune puiul într-o tavă şi toarnă deasupra zeama rămasă şi încă puţină apă sau vin alb.

Dă la cuptor 45-50 de minute, la foc moderat, stropind din când în când pu¬iul cu zeama lăsată.

După 20 de minute, adaugă sparanghelul, morcovul şi verzele- de-Bruxelles.

 

Pui cu umplutura crocanta

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.