Pui cu unt la tavă
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de pui cu unt la tava din: pui, sare grunjoasa, unt, rozmarin verde, usturoi, piper, fasole verde, rucola, zeama de lamaie, zeama de portocala, ulei de masline, miere, fructe si pesmet.
- 1 pui mare
- sare grunjoasa
- 150 g unt
- rozmarin verde
- o capatana de usturoi
- piper negru macinat
- fasole verde pastai late
- rucola
- zeama de la o lamaie
- zeama de la o portocala
- 2-3 linguri ulei de masline
- o lingura miere
- 1-2 linguri pesmet
- fructe pentru ornat
Mod de preparare:
Se spală cu apă rece şi se lasă să scurgă pe un şervet absorbant. Se condimen¬tează cu sare, piper şi se unge cu untul moale pe toată suprafaţa. Se înţeapă cu o scobitoare peste tot.
Intre timp, se curăţă usturoiul, se pisează şi se freacă cu puţin ulei de măsline si cu sare. Se unge puiul pe exterior şi pe interior şi se înfăşoară în folie de plastic. Se dă la rece şi se lasă câteva ore. Se aşază apoi puiul în tava tapetată cu puţin unt şi pesmet şi se bagă la cuptor.
Se stropeste cu sosul din tavă şi, spre sfârşit, se unge cu miere. După ce s-a rumenit, se scoate şi se serveşte pe pat de salată de fasole cu rucola. Se stropeşte cu sosul de lămâie şi se ornează cu fructe.
Pui cu unt la tavă
Pofta buna!