Pui cu usturoi si rozmarin, pe pat de cartofi
PrinteazaO reteta de Pui cu usturoi si rozmarin, pe pat de cartofi din: pui, crengute de rozmarin, cartofi, usturoi, sare, piper, ulei de masline si supa.
- 1 pui (circa 1,2 kg)
- 4 crengute de rozmarin
- 1 kg cartofi
- 2 capatani de usturoi
- sare
- piper
- 2 linguri ulei de masline
- 250 ml supa
Mod de preparare:
Spălaţi puiul şi uscaţi-l pe un şervet de bucătărie. Spălaţi rozmarinul şi uscaţi-l. Culegeţi acele de la două crenguţe şi tocaţi-le mare.
Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi tăiaţi-i pe lung. Căliţi usturoiul şi cartofii într-o tigaie unsă cu grăsime. La final, condimentaţi cu sare şi piper.
Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Condimentaţi puiul cu sare şi piper pe interior şi exterior, apoi umpleţi-l cu rozmarinul rămas.
Aşezaţi puiul peste cartofi, stropiţi-l cu ulei de măsline şi presăraţi-l cu rozmarinul tocat. Turnaţi supa şi lăsaţi puiul 50 – 60 min. la cuptor.
Puteţi să-l serviţi cu verdeaţă.
Pui cu usturoi si rozmarin, pe pat de cartofi
Poftă bună!