Pui cu usturoi si rozmarin, pe pat de cartofi

Printeaza

O reteta de Pui cu usturoi si rozmarin, pe pat de cartofi din: pui, crengute de rozmarin, cartofi, usturoi, sare, piper, ulei de masline si supa.

Ingrediente:Pui cu usturoi si rozmarin, pe pat de cartofi

  • 1 pui (circa 1,2 kg)
  • 4 crengute de rozmarin
  • 1 kg cartofi
  • 2 capatani de usturoi
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei de masline
  • 250 ml supa

 

Mod de preparare:

Spălaţi puiul şi uscaţi-l pe un şervet de bucătărie. Spălaţi rozmarinul şi uscaţi-l. Culegeţi acele de la două crenguţe şi tocaţi-le mare.

Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi tăiaţi-i pe lung. Căliţi usturoiul şi cartofii într-o tigaie unsă cu grăsime. La final, con­dimentaţi cu sare şi piper.

Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Condimentaţi puiul cu sare şi piper pe interior şi exterior, apoi um­pleţi-l cu rozmarinul rămas.

Aşezaţi puiul peste cartofi, stropiţi-l cu ulei de măsline şi presăraţi-l cu rozmarinul tocat. Turnaţi su­pa şi lăsaţi puiul 50 – 60 min. la cuptor.

Puteţi să-l serviţi cu verdeaţă.

Pui cu usturoi si rozmarin, pe pat de cartofi

Pui cu usturoi si rozmarin, pe pat de cartofi

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.