Pui cu usturoi si sos de rosii
PrinteazaPui cu usturoi si sos de rosii din: pui, unt, rosii, usturoi, sare, piper, vin alb.
- 1 pui mare
- 150 g unt
- 4 rosii
- 1 capatana de usturoi
- sare
- piper negru macinat
- 1/2 l vin alb
Mod de preparare:
Speli puiul şi îl tai în bucăţi potrivite. Cureţi usturoiul. Opăreşti roşiile, le decojeşti şi le cureţi, pe cât posibil, de seminţe. Topeşti untul într-o tigaie şi pui la prăjit bucăţile de carne, la foc mic spre mediu. După ce s-au rumenit frumos, adaugi căţeii de usturoi întregi, un pahar cu apă fierbinte, sare şi piper după gust.
Acoperi vasul şi laşi să fiarbă la foc mic, până când carnea devine fragedă. După 25 de minute, adaugi vinul alb, roşiile curăţate şi le laşi să mai fiarbă 10-15 minute. Scoţi bucăţile de carne pe un platou.
Iei vasul de pe foc, adaugi untul rămas şi baţi bine cu telul, până când compoziţia se omogenizează. Treci sosul prin strecurătoare, îl sărezi şi îl condimentezi după gust, apoi îl torni peste bucăţile de carne.
Pui cu usturoi si sos de rosii
Pofta buna!