Pui cu varza pak choi si sos iute
PrinteazaPui cu varza pak choi si sos iute din: ulei, ceapa, usturoi, ghimbir, piept de pui, varza pak choi, seminte de susan, amidon, sos de soia, sos de ardei iute, zeama de lamaie, taitei cu ou, orez fiert.
- 2 linguri ulei de floarea-soarelui
- 1 ceapă mare, tăiată în două şi feliată
- 3 căţei de usturoi, tocaţi fin
- 1 bucată de ghimbir de 5cm, decojit şi tocat fin
- 4 bucăţi piept de pui, tăiate în bucăţi de mărimea unei înghiţituri
- 300g de varză pak choi, cotorul îndepărtat, frunzele separate, iar frunzele mai mari înjumătăţite
- 2 linguri seminţe de susan
- 2 linguriţe de amidon
- 1 lingură sos de soia, plus extra pentru servit
- 3 linguri de sos de ardei iute
- 1 lingură zeamă de lămâie
- tăieţei cu ou sau orez fiert, pentru servit
Mod de preparare:
Incinge uleiul într-un wok sau o cratiţă mare. Pune în ea ceapa şi căleşte-o la foc mare timp de 5 minute, până când devine aurie.
Adaugă usturoiul, ghimbirul, puiul, frunzele de pak choi şi seminţele de susan şi găteşte totul 5 minute sau până când puiul se pătrunde.
Amestecă amidonul cu sosul de soia, cel de ardei iute şi zeama de lămâie.
Adaugă acest amestec în cratiţă şi găteşte totul 1 minut.
Serveşte mâncarea imediat, cu sos suplimentar de soia şi, dacă vrei, cu tăieţei cu ou sau orez.
Pui cu varza pak choi si sos iute
Pofta buna!