Pui cu vin alb şi rozmarin
PrinteazaO reteta de pulpa cu vin alb si rozmarin din: pulpe de pui, usturoi, tarhon, rosii cherry, vin alb, rozmarin, boia de ardei dulce, sare, piper si ulei.
- 8 pulpe de pui, fierte sau la gratar
- 8 catei de usturoi
- 1 legatura tarhon proaspat
- 10 rosii cherry
- 100 ml vin alb
- rozmarin proaspat
- boia de ardei dulce
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Pulpele, gata fierte sau fripte la grătar din ziua precedentă, se desfac în copănele şi pulpe superioare. Se freacă cu sare, piper şi boia dulce.Se pun în tavă, se adaugă căţeii de usturoi, decojiţi sau în coajă, şi roşiile întregi, dar decojite.
Se stropeşte totul cu 4 – 5 linguri de ulei şi se presară crenguţe de rozmarin şi frunze de tarhon. Se toarnă vinul şi se introduc în cuptor, la foc moderat, pentru 15 minute.
Pui cu vin alb şi rozmarin
Pofta buna!