Pui cu vin alb si usturoi

Printeaza

Pui cu vin alb si usturoi din: pui, usturoi, kaizer, sunca afumata, ulei de masline, lamaie, frunze de salvie, rozmarin, zahar brun, vin alb demisec, sare, piper, patrunjel verde si cartofi.

Ingrediente:

  • un pui
  • două căpăţâni de usturoi
  • 100 g kaiser
  • 100 g şuncă afumată
  • 100 ml ulei de măsline
  • o lămâie
  • două frunze de salvie
  • o crenguţă de rozmarin
  • 50 g zahăr brun
  • 500 ml vin alb demisec
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde
  • 4 cartofi

 

Mod de preparare:

Pui cu vin alb si usturoi: Salvia, câteva fire de pătrunjel şi rozmarinul se spală, se toacă mărunt şi se pun într-un cas­tron. adaugă zahărul brun, o căpăţână de usturoi pisată, puţin ulei de măsline, sare şi piper după gust.

adaugă sucul de la jumătate de lămâie, se amestecă bine şi cu pasta obţinută se unge puiul în interior şi exterior.

Lămâia rămasă se taie jumătăţi şi se introduce în inte­riorul puiului împreună cu şunca afumată şi kaiserul tăiate julien.

Se aşază puiul într-o tavă adâncă, se toarnă două căni cu apă, se presară câteva fire de pătrunjel şi se introduce tava în cuptorul încins.

Când puiul este pe jumătate făcut se toarnă vinul alb. Se lasă în cuptor până ce capătă o culoare aurie şi carnea este fragedă.

serveste fierbinte, cu cartofi fierti si mujdei de usturoi.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • pui cu vin alb

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.