Piept de pui cu telina coapta din: piept de pui, mere, ceapa, unt, vin, coniac, smantana, nucsoara, sare, piper, telina, supa de pui, unt, cimbru, miere. Ingrediente: 5 piepturi de pui (1 kg) 2 mere mari roşii 3 cepe 50 g unt 500 ml vin alb 30 ml coniac 150 ml smântână 1 vârf de […]
Pui cu vin, coniac si ardei iute (Pollo borracho)
PrinteazaPui cu vin, coniac si ardei iute din: pui, vin, coniac, ceapa, sare, piper, ardei iute, suc de lamaie.
- un pui
- o sticla de vin alb
- 500 ml coniac
- o ceapa
- sare
- piper
- ardei iute
- sucul de la o lamaie
Mod de preparare:
Puiul se spală, se pune sare, suc de lămâie şi unt sau ulei. In interior se aşază ceapa.
Se fierbe cu vin, iar când este gata se scoate şi se taie bucăţi. Zeama se scurge şi se adaugă piper şi ardei iute.
Trebuie să rezulte un sos picant (nu se adaugă făină). Se adaugă acest sos peste bucăţile de pui.
Cu un sfert de oră înainte de servire, se adaugă coniacul şi se fierbe la foc lent.
Pui cu vin, coniac si ardei iute
Pofta buna!
poate iti place si:
Reteta Coq au vin
Coq au vin din: pulpe de pui sau de cocos, ceapa, morcov, telina, salota, usturoi, ciuperci, bacon, hribi, pasta de rosii, faina, zahar, lamaie, coniac, supa de pui, unt, ulei, cuisoare, dafine cimbru, sare, piper. Ingrediente: 4 pulpe de pui sau de cocoş 2 cepe 1 morcov mic 150 g ţelină 150g şalotă 2 căţei […]
Pui cu castane si vin
Pui cu castane si vin din: pui, unt, faina, zahar, vin, castane, stafide, sare. Ingrediente: 2 pui mai mici sau 1 mediu 100 g unt 1 lingură de făină 2 linguri de zahăr 200 ml supă de pui sare 2 linguri de vin alb sec 30-40 castane curăţate de coajă 100 g stafide roşii […]
Pui piri piri cu vin
Pui piri piri cu vin din: pui, mustar, ulei, vin, fulgi de ardei iute. Ingrediente: un pui 4 linguri muştar 200 ml vin alb 200 ml ulei o lingură colorant portocaliu o lingură fulgi de ardei iute Mod de preparare: Se transază puiul conform numărului de persoane. Se amestecă muştarul cu uleiul, colorantul, fulgii de […]
Pui cu vin alb
Pui cu vin alb din: pui, ulei, vin, bulion, sare. Ingrediente: 1 pui (întreg, sau părţi ale puiului – pulpe, ciocănele, spate de pui etc.) 2-3 linguri ulei (untură sau unt) 1 pahar vin alb 5-6 linguri cu vârf bulion sare Mod de preparare: Puiul se curăţă şi se tranşează în 6-8 bucăţi, cam […]
Poft buna!