Pui cu vişine si cartofi noi

Printeaza

Pui cu vişine si cartofi noi din: copane, cartofi, ceapa, telina, ulei, boia iute, praf de cimbru, suc de portocale, visine, visinata, sare, piper.

Ingrediente:

  • 5 copane mari de pui
  • 500 g cartofi noi
  • 200 g ceapa mica
  • 1 telina mica
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita boia iute
  • 2 lingurite praf de cimbru
  • sucul de la 2 portocale mari
  • 2 cani de visine sau cirese curatate de samburi
  • 200 ml visinata sau ciresata
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Alegi cartofi mai mici şi îi cureţi. Cureţi ceapa şi o tai în două. Ţelina o tai fideluţă sau fâşii subţiri.

Uleiul, boiaua, sarea şi piperul le amesteci până obţii o emulsie cu care ungi copanele de pui.

Introduci tava în cuptorul încins, pentru 15-20 de minute.

Apoi adaugi cartofii, cepele, ţelina fâşii, praful de cimbru, zeama de portocale şi 2-3 linguri de apă.

Laşi tava încă 30 de minute în cuptor. La jumătatea timpului de coacere, adaugi cireşele sau vişinele rupte în două şi torni vişinata sau cireşata, în funcţie de ce fructe foloseşti.

Potriveşti gustul de sare şi piper şi, dacă mai e nevoie, adaugi puţină apă.

După 30 de minute, scoţi de la cuptor tava şi consumi preparatul alături de o salată de vară, după gustul fiecăruia.

 

Pui cu vişine si cartofi noi

Pui_cu_visine_si_cartofi_noi

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.