Pui zemos cu critrice
PrinteazaPui zemos cu critrice din: carne de pui, rosii, portocala, miere, zahar, ketchup, boia, ghimbir, sare, piper.
- 2 copane de pui
- 2 piepţi şi 2 aripi
- 6 roşii cherry
Pentru marinata:
- coaja şi sucul de la o portocală
- 1 lingură cu miere
- 1 lingură cu zahăr brun muscovado
- 1 lingură cu ketchup
- 1 linguriţă cu boia de ardei iute
- 1 linguriţă cu ghimbir măcinat
- sare
- piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Amestecă toate ingredientele pentru marinată într-un vas de mică adâncime, înţeapă bucăţile de pui cu o furculiţă şi introdu-le în marinată. Lasă-le acoperite, la frigider, timp de cel puţin 2 ore.
Pre încălzeşte cuptorul la 200°C. Pune bucăţile de pui într-o tavă de friptură cu un pic de sos din marinată şi roşiile cherry şi coace 40-45 de minute.
Serveşte cu salată şi cartofi.
Pui zemos cu critrice
Pofta buna!