Puişori cu sos şi ardei
PrinteazaPuişori cu sos şi ardei din: puisori, ceapa, mustar, smantana, vin alb sec, ulei de masline, boia dulce, lamai, ardei murati, cuisoare, cimbru, sare, piper, telina, broccoli, morcovi.
- 4 puisori
- doua cepe
- doua linguri cu mustar
- 300 ml smantana
- 100 ml vin alb sec
- 100 ml ulei de masline
- o lingura cu boia dulce
- doua lamai
- un borcan ardei mici murati
- 8 cuisoare
- cimbru
- sare
- piper
- telina
- broccoli
- morcovi
Mod de preparare:
Puişorii se spală, se scurg de apă şi se ung cu ulei. Se condimentează, se presară boia dulce, se pune câte o jumătate de lămâie în care s-au introdus cuişoare în interiorul fiecăruia şi se aşază într-o tavă.
Se presară cimbru, se toarnă puţină apă, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu până devin aurii şi carnea poate fi pătrunsă cu dinţii unei furculiţe.
Se scot pe un platou şi se păstrează la cald. Cepele se curăţă, se spală şi se toacă mărunt.
Se căleşte două minute în puţin ulei, apoi se toarnă vinul. Se lasă să fiarbă câteva minute, se adaugă muştarul şi smântână, sare, piper şi cimbru.
Se amestecă, se ia de pe foc şi se lasă deoparte să se răcească puţin. Se aşază puişorii în farfurii, se toamă sos în jurul lor şi se decorează cu jumătăţi de ardei muraţi.
Se servesc cu un puiure de telina, broccoli sau morcovi preparati la abur.
Puişori cu sos şi ardei
Pofta buna!